Засідання шкільної методичної комісії

“Semper tiro”.
Цей латинський вислів “завжди учень” був актуальний постійно. А сьогодні, у час інформаційних технологій ХХІ ст., особливо важливий, бо вчимося всі: і дорослі, і діти.
08 січня 2024 року в нашій школі відбулося чергове засідання шкільної методичної комісії вчителів гуманітарного циклу, які обговорили планові питання .
Учитель історії Галина Карпа поділилась своїм досвідом організації ефективного навчання на уроках історії, громадянської освіти, правознавства з використанням матеріалів проєкту “Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність”. У даному всеукраїнському конкурі з нашого навчального закладу беруть участь два педагоги-Галина Карпа(історик) та Олександра Онишків (філолог) .
П. Галина познайомила своїх колег з цікавими різнокольоровими буклетами (2 навчальні посібники ),які наша школа отримала від організаторів даного проєкту для використанням на уроках з метою формування у дітей критичного мислення. До речі, посібники – різні за змістом(матеріали для уроків історії, української мови та літератури, мистецтва).
Учитель зарубіжної літератури Наталія Титуса та вчитель англійської мови Наталія Ріжко презентували сучасні підходи до навчання даних предметів при реалізації Державного стандарту базової середньої освіти,а саме: це створення саморобних книжечок, книжечок-складанок (лепбуків), презентацій учнів, складання власних казок, створення інстаграм-сторінок персонажів героїв творів тощо.
Голова методичної комісії Олександра Онишків познайомила членів з творчими доробками п.Анни-Марії Богосвятської , тренерки з розвитку ключових умінь ХХІ ст.Ці напрацювання п.Марії сьогодні можна використовувати на уроках різних предметів, не тільки гуманітарного циклу, з метою розвитку зацікавленості дітей до навчання. Це і призові квитки з QR-кодами “Відскануй і танцюй”, навчальні ігри з асоціативними картами,40 цифрових технік формувального оцінювання в 5-6 класах, робочі зошити(воркбуки) “50 сучасних стратегій залучення учнів до читання”, цікаві розминки- відеоролики “Українська веселка”, “Сила чотирьох стихій”, “Єдність” та інші.
Працювати вчителеві сьогодні в школі-не просто. Потрібно постійно вчитися ,бо час не стоїть на місці. Від нашого вчительського вміння навчатися залежить майбутнє конкретно наших вихованців і держави України в цілому.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.