Історія кабінету інформатики

 Історія  кабінету інформатики

У сучасній системі освіти варто звернути увагу на  впровадження нових та перспективних технологій навчання. Найбільш вагому частину в цих технологіях несуть інформаційні технології навчання. Основний напрямок використання нових інформаційних технологій навчання базуються на можливостях сучасної комп’ютерної техніки.

             Використання комп’ютерного класу на уроках інформатики та використання комп’ютерів для уроків інших предметів передбачає реалізовувати ідею безперервного збагачення інформаційної, комунікативної культури учнів, що вчиться за рахунок індивідуальної, творчої діяльності в процесі освоєння предмету «Інформатика і інформаційно-комунікаційні технології»;

розвивати творчу ініціативу учня;

виховувати в учневі  упевненість в собі, усвідомлення того, що дорога до  професійної кар’єри лежить через творчу діяльність.

            Кабінет інформатики призначений для формування інформаційно-освітнього і культурного середовища, що створюється з використанням апаратно-програмних засобів інформаційних технологій та інших сучасних засобів навчання.

            Основною метою створення кабінету інформатики є забезпечення належних умов для проведення навчально-виховного процесу та розв’язання школою завдань визначених цілями та змістом освіти у відповідності до Державного стандарту базової і повної середньої освіти, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 14 січня 2004 року № 24.

            Історія кабінету інформатики СЗШ І-ІІІ ст. с. Смолин бере свій початок у далекому 2006 н. р. Саме тоді Яворівським відділом освіти були виділені кошти на придбання комп’ютерної техніки для школи.  Комп’ютери були отримані в кількості 8 комплектів (7 учнівських + 1 вчительський). В комплект входили крім комп’ютерів, ще й комплекти стіл комп’ютерний + крісло.

            Вчительське робоче місце було обладнане : материнська плата ASRock 775i915P, процесор типу Іntel Pentium  4 CPU 3.06 GHz, DDR2 ОЗУ 512 МЬ,   НDD 80 GЬ, FDD 1,44 МЬ (3,5) ,   DVD – RW  LG , клавіатура Mitsumi + маніпулятор миша, корпус АТХ з блоком  живлення ЗООВт, мережна карта D – Link 100Mbit\c + обладнання для мережі, відеомонітор Samsung TFT 17, блок безперервного живлення UPS ES 525, звукові колонки,  принтер лазерний Canon 2900, сканер Mustek2400, модем D – Link DU 562M, операційна системи Windows XP, прог. заб. MS Office Pro 2003, Fine Reader, антивірус DrWeb.

           Учнівські робочі місця були обладнанні  робочою станцією АТХ  у складі: материнська плата Asus A5GV-MX, процесор  типу Intel Celeron D, 2676 MGz,  DDR2 ОЗУ 256МЬ,   НDD 80 MЬ, FDD 1,44 МВ (3,5), клавіатура Mitsumi, Маніпулятор “миша” , корпус АТХ з блоком живлення 300 вт, операційна системи Windows XP PRO rus, програмне забезпечення MS Office Pro 2003, антивірус DrWeb.4.33.

          Під час літніх канікул приміщення колишньої майстерні школи було переобладнане для кабінету інформатики: було поставлено віконні грати, на підлогу поставлено новий лінолеум, зроблено побілку приміщення, проведено нову електромережу та підключено  комп’ютери, встановлені комп’ютерні столи та була створена локальна мережа.

        Починаючи з 2006-2007 н.р. навчання інформатики в СЗШ І-ІІІ ст. с. Смолин відбувається з використанням комп’ютерної техніки. Протягом наступних двох навчальних років відбувається постійне вдосконалення  матеріальної та навчальної бази комп’ютерного класу,  розробляються нові конспекти уроків, презентації, інструкції з техніки безпеки, створено робочий куток, закуплено набір стендів.

      У жовтні 2008 року комп’ютерний клас СЗШ І-ІІІ ст. с. Смолин було паспортизовано. Це був перший клас у школі, який мав свій паспорт.

      Протягом  існування кабінету, в школі постійно проводились уроки інформатики,  на яких учні вчились, вміло використовували інформаційні технології та комп’ютер у навчанні, проводились окружні та шкільні відкриті та інтегровані уроки, уроки фізики, математики, музичного мистецтва, лабораторні роботи з використанням комп’ютерів, проводились у роки з молодшими школярами. Учні, які навчались та навчаються постійно беруть участь у шкільних, районних, обласних олімпіадах з інформатики, інформаційних технологій. Серед цих учнів  є переможці районних олімпіад як з інформатики, так і з інформаційних технологій. Учень школи Пилип Михайло, який неодноразово брав участь в обласних олімпіадах з інформатики у 2010-2011 н. р. став переможцем і отримав диплом ІІ ступеня обласної олімпіади, і лише 3 бали забракло щоб Михайло отримав право брати участь у Всеукраїнській олімпіаді з інформатики.

       Техніка постійно вдосконалюється і на даний час у смолинській школі комп’ютерам по 6 років, техніка застаріла і сучасні програми, які вимагають великих ресурсів не завжди коректно працюють. Тому по можливості, вчитель інформатики, постійно намагається вдосконалювати комп’ютерний клас, за кошти батьків та спонсорів було придбано  на кожний комп’ютер додаткову операційну пам’ять, та коштів не завжди вистачає, а у  скрутний для держави час на бюджетні кошти розраховувати важко, тому дирекція школи буде вдячна будь-якій допомозі меценатів та спонсорів.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.